Cooperem amb lluites: Molt sovint hi ha aspectes del nostre entorn que afecten més d’un barri o municipi, com per exemple, conflictes socials i ambientals causats pel tancament d’equipaments com hospitals públics, escoles, la instal·lació de plantes industrials o macro complex d’oci. La lluita col·lectiva i coordinada de ben segur que pot donar respostes més eficients i contundents.
Compartim: Poden compartir recursos humans, infraestructures i fonts de finançament per a minimitzar costos i assegurar-nos més l’aprofitament. Per exemple, a la Federació compartim personal tècnic per a programes especialitzats que es despleguen a diferents territoris, compartim equipaments quan és necessari, recursos de comunicació, etc.
També necessitats formatives: Ja sigui pel seu cost o per la seva complexitat logística, podem tenir necessitats formatives comunes que podem coordinar. Si compartim aquesta formació, ens facilitarem el camí per accedir a un equip de professionals especialitzats, recursos bibliogràfics i instal·lacions adequades.
Intercanviar experiències i fer xarxa: Fer pinya a partir d’una Federació permet també conèixer altres entitats i persones afines a la teva AV: descobrir com funcionen, com treballen, les seves bones experiències i les fallides, i com podem col·lectivament ajudar-nos millor.