La FAVBaix s’adhereix a la Plataforma Stop Pujades Transport i insta a les AV a sumar-se a les mobilitzacions de la comarca

La FAVBaix s’ha adherit a la Plataforma Stop Pujades Transport  que exigeix la retirada de l’augment del 2014 i congelació del preu del transport públic d’acord amb les tarifes del 2013, a més d’una convocatòria d’una Taula Social per a fixar les tarifes i els criteris que les haurien de dirigir.

I és que per exemple, el bitllet més venut, la T-10, , ja té un cost de 10,30€ (1 zona) i 43,55€ (6 zones). Això significa un 5,10% i un 4,9% més que l’any anterior, respectivament, i un 71% més que fa deu anys. La T-50/30 ja costa 42,50€ (1 zona), una pujada del 8,4%.

Aquest augment continuat de les tarifes que afecta a totes les zones i molt per sobre dels increments de l’IPC, converteix el transport públic, pagat per la ciutadania a través dels impostos, en un luxe per les persones usuàries i en un autèntic transvasament de fons públics cap a les empreses que el gestionen.
Per tal de frenar aquest nou “abús” que colpeja les economies familiars, molt fragilitzades ja per l’atur generalitzat, la FAVBaix insta a les AV a sumar-se a les mobilitzacions que es fan cada dimecres a diferents punts del territori. (Mapa de mobilitzacions)