Quan l’ànsia de protagonisme perverteix tot el què toca

Comunicat de l’AV Vista Alegre de Castelldefels.– Ahir, durant la celebració de la darrera jornada de la Festa Popular de Vista Alegre, Manuel Reyes va tenir a bé fer unes declaracions al públic, fora de programa, que la nostra entitat li va oferir per educació i respecte institucional. El què va passar a continuació ens avergonyeix. A Manuel Reyes li entregarem el micròfon com a alcalde però va preferir utilitzar-lo com un agitador polític, convertint una Festa oberta i participativa en el primer acte de precampanya municipal del seu partit al nostre poble.

Va abusar de la nostra bona fe i confiança: és cert que la nostra és una festa reivindicativa i que hi hem reivindicat el futur de l’Hospital de Viladecans. No era a ell però, a qui li corresponia ocupar la tribuna per comunicar la notícia: era a tots els veïns, sindicalistes, treballadors i militants polítics anònims que han lluitat i s’han mobilitzat setmana rere setmana de forma altruista i sense esperar-ne cap altra recompensa que no fos el manteniment de la sanitat pública i de qualitat a la nostra comarca. La mena de gent que treballa per als altres sense necessitat de reconeixement i de protagonisme. I d’això, Manuel Reyes va demostrar ahir saber-ne molt poc. Tan poc com de donar respostes quan toca: li recordem que la reivindicació central d’aquesta festa, i de la qual no en va dir res, era “Menys corrupció, més ocupació”.

Entenem el seu nerviosisme davant dels resultats del PP a Castelldefels en les darreres eleccions europees, on va quedar com a tercera força política per darrera del PSC i d’ERC, però no acceptarem que s’instrumentalitzi la feina de la nostra entitat. Per aquest motiu considerem que la intervenció de l’alcalde va estar fora de lloc i demanem disculpes a tots els qui s’hagin sentit agreujats. No acceptarem mai que ni les institucions ni les lluites col•lectives per defensar-les i millorar-les, es converteixin en una plataforma propagandística d’exaltació personal.

Finalment, volem manifestar la solidaritat de la nostra entitat amb la lluita que manté l’Associació de Veïns del Baixador per tal de tornar a dignificar la platja de Castelldefels i amb els treballadors de SERSA que veuen els seus llocs de treball en perill.